Profesör Doktor Burdur için deprem uyarısı yaptı!

Profesör Doktor olarak bilinen Ahmet Ercan Burdur’daki fay kırıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Burdur için yapılan açıklamaları çok yakından takip etti.

Güncelleme:

Burdur için bir deprem açıklaması yapıldı. Burdur’daki kırıklardan kaçacak yer olmadığı profesör doktor Ahmet Ercan tarafından açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Burdur’da deprem riski

Profesör Doktor Ahmet Ercan Burdur’daki kırıklardan kaçacak yer olmadığını ifade etti. Kentin herhangi bir sarsıntı adına taranması gerektiği belirtildi. Ahmet Ercan, kentin yüksek yapı için izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Uzman uyardı

Uzman Ahmet Ercan deprem uyarılarını devam ediyor. Son olarak Burdur için dikkat çeken bir açıklama yapan Ahmet Ercan bölge içerisinde oluşan kırıklara dikkat çekti. Burdur vatandaşları için kaçacak yer yok uyarısı yapıldı.

Burdur, Fethiye-Gölhisar-Burdur Çukuru içerisinde olası eski fosil dolma kuşak içerisinde yer aldığı ifadeleri kullanıldı. Göl güneyinin deprem riski ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Kentin taranması gerekiyor

Uzman Ercan Burdur adına sosyal medya hesaplarından uyarılar yaptı. Bölgedeki fay kırıklarına dikkat çekildi. Burdur’daki kırıklardan kaçacak yer olmadığının altı çizildi. Kentin herhangi bir sarsıntı adına acilen taranması gerektiğini dile getirildi.

Burdur’daki Ulu Cami bölgesindeki kesimin, yukarı pazar bölgesinin ve benzeri alanların deprem adına güvenli olduğu paylaşıldı. Büyük bir kesimin de gevşeklere birimleri üzerinde oturduğu belirtildi. Yüksek yapıya asla izin verilmemesi gerektiğini aktaran Ercan, dar gelirlilerin olmuş olduğu eski mahallelerin kentsel dönüşüm içerisine sokulup kentin büyütülmemesi gerektiğini paylaştı.

Göl güneyinde deprem riski var

Uzman yapmış olduğu açıklamalarda Burdur’daki kırıkların güney kesime doğru uzandığını belirtti. Her depremde bu fayın biraz daha çökmüş olduğunu dile getiren uzman Burdur Gölü’nü besleyen derelerin büvet yapılmasıyla birlikte gölün kurutulduğunu belirtti. Yağışın geçtiğimiz dönemde yeterli olmadığını dile getiren uzman doğal yaşamın korunup gölün kurumasının engellenmesi gerektiğini paylaştı. Bölgedeki deprem riskinin yüksek olması sebepli olarak göl güneyinin deprem bölgesi olarak işaretlendiğinin altı çizildi. Profesör doktor Ahmet Ercan tarafından yapılan açıklamalar çok yakından takip ediliyorken bu sefer de Burdur halkı uyarıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800