Prof. Dr. Naci Görür, İzmir depremi sonrası uyardı! Çok sayıda...

Dün akşam saatlerinde Ege Denizi Kuşadası Körfezi açıklarında gerçekleşen deprem, etkilerini İzmir'de de hissettirdi. 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, önemli uyarılarda bulundu. Görür, "Ege Denizi'nin tabanı çok sayıda gerilmeli faylar ile dolu" açıklamasında bulundu.

Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın bilgilerine göre, Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen deprem, Ege Denizi'nde 3,9 büyüklüğündeydi. Saat 20.09'da kaydedilen depremin derinliği 7.7 kilometre olarak belirlendi. İzmir'de hissedilen depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Görür'ün paylaşımında, Ege Denizi'nde bulunan birçok gerilmeli fay hattına dikkat çekilerek, "Ege’de 4,4 deprem oldu. Görece derin bir deprem. Deniz batimetrisinden de görüldüğü gibi KD-GB uzanımlı bir fay üzerinde. Ege Denizi'nin tabanı çok sayıda gerilmeli fayları ile dolu" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Görür, Van'da meydana gelen depremle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: 

"13 saat önce Van/ Çolpan’da 4,0 deprem oldu. Deprem Erciş ve Karayazı Fay zonları arasında sığ bir deprem. Bu bölge 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar almıştı."


 
 
 

Etiketler Naci Görür deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800