Perili Köşk bankanın oldu

Perili Köşk olarak bilinen Kadıköy Caddebostan’daki Ragıp Paşa Köşkü’nün yeni sahibi İş Bankası oldu. Banka icradan satışa çıkan köşkü yaklaşık 450 milyon TL’ye aldı.

Köşkün satış işlemi İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 1 No'lu Mezat Salonu'nda gerçekleşti. İcradan satışa çıkarılan köşkün satışına sadece dosyanın alacaklısı İş Bankası ve borçlu vekilleri katıldı. 225 milyon TL ile açılan artırmada alacaklı İş Bankası vekili alacağa mahsuben 449 milyon 363 bin 500 TL teklif verdi. 5 dakikalık ihale süresinde başka teklif olmadı ve böylece köşk bu bedelle İş Bankası'na satılmış oldu.

Metrekaresi 1312 bin lira

Çiftçiler Holding mirasçılarına ait köşkün ana taşınmaz alanı 3 bin 406, toplam net kapalı alanı ise 2 bin 700 metrekare. 22 bin 970 metrekare bahçe içine inşa edilen köşk 1. derece doğal sit alanında bulunuyor. 22 bin 970 metrekare üzerinden yapılan hesaplamayla taşınmaz alanının metrekaresi 19 bin 563 TL ediyor. Zemin kat, artı 3 kat ve çatı katından oluşan ana taşınmaz alanı olan 3 bin 406 metrekare üzerinden yapılan hesaplamada ise metrekare fiyatı 131 bin 903 TL.  

Neden perili köşk?

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in mabeyincisi tarafından 1906 yılında yaptırılan köşk, Caddebostan’ın en ikonik eserlerinden biri. Bakımsız olduğu için perili köşk olarak anılan tarihi yapıda bir dönem Vehbi Koç ve Abidin Dino’nun yaşadığı belirtiliyor. 

Instagram takipçilerinizi etkilemenin yolları Instagram takipçilerinizi etkilemenin yolları Instagram'da takipçilerinizle nasıl etkileşim kurarsınız? Takipçilerinizi etkilemenin ve onlarla iletişimde kalmanın yollarını biliyor musunuz?

 

Etiketler Haber son dakika
Yorumlar
Kalan Karakter 800