Instagram takipçilerinizi etkilemenin yolları

Instagram'da takipçilerinizle nasıl etkileşim kurarsınız? Takipçilerinizi etkilemenin ve onlarla iletişimde kalmanın yollarını biliyor musunuz?

1 6

Instagram algoritması değişmeye devam ettikçe platformdaki kullanıcılar, gönderilerinde ve hikayelerinde daha düşük sayılarla karşılaşıyor. Bazen takipçilerinize ulaşmak, ürettiğiniz içeriğinizle etkileşim kurmalarını sağlamak oldukça zor olabiliyor. 

2 6 PAYLAŞIN

Kendi sayfanızda etkileşimi artırmak istiyorsanız önce başkaları için aynısını yapmanız gerekir. Farklı sayfaları takip edin, onlara yorum bırakın, beğeni gönderin, hikayelerine cevap verin. Kendi gönderilerinize yapılan yorumlara yanıt vererek başlayon ve sizinkine benzeyen hesapların takipçileriyle etkileşime geçin.

3 6 MÜKEMMELLİK YERİNE DOĞALLIK

Instagram kullanıcıları, kamera arkası görüntüleri, sürece ait videoları, insani dokunuşların özlemini çekiyor. Markanızı gerçeklerle hatta küçük hatalarıyla göstermek, hedef kitlenizle daha derin bir bağ oluşturur. Ofiste günün videolarını çekin, geliştirmekte olduğunuz bir projeyi veya ürünü paylaşın veya hesabınızı bir ekip üyesine devredin.

4 6 DİKKAT SÜRESİ

Kullanıcıların dikkat süresi düştüğü için her platformda kısa videolar daha çok talep görüyor. Reels videoları Instagram algoritmasının yadsınamaz derecede önemli bir parçası. Bu alanda başarılı olmanın anahtarı, trendleri takip etmek, popüler müzikten yararlanmak ve içeriğinizi farklı bir uygulama yerine Instagram’da oluşturmak. Sektörünüzde trend olan videoları bulmak için hashtag'leri aramak, içeriğiniz için ilham almanın en iyi yollarından biri. Reels videoları hızlıca yapmak için Instagram'ın "Şablon Kullan" özelliğinden yararlanın!

5 6 ETİKETLE

Bir milyardan fazla kullanıcıyla hedef kitlenizi bulmak samanlıkta iğne aramak gibi hissettirebilir. İşte burada etiketleme devreye giriyor. Başka bir hesabı etiketlemek, hashtag'ler ve konum eklemek, erişimi artırmanın en eski püf noktalarındandır ve çoğu zaman ihmal edilir. Fotoğrafı çeken kişiden, projede işbirliği yaptığınız markalara kadar, hesaplarını etiketlemek, içeriğinizi hikayelerde yeniden paylaşmalarına ve bildirimler yoluyla hızlı bir şekilde etkileşime geçmelerini sağla. Bu, hem içeriğinizle etkileşimi hem de hesabınızı başka türlü keşfetmemiş olabilecek yeni bir kitleye erişimi artırır.

6 6 TAKİPÇİLERİNİZİ TEMİZLEYİN

Takipçileri kaldırmak hedeflerinize ters gelebilir, ancak bu listenin en önemli kısmı olabilir. Instagram'daki etkileşim oranınız, takipçi sayınızı bir gönderide aldığınız eylemlere bölerek hesaplanan bir ölçüdür. Sosyal medya stratejinizin ilgili bir topluluk oluşturmada ne kadar etkili olduğunu belirlemek için yaygın olarak kullanılır. Takipçileriniz arasında, gönderilerinizle etkileşime girmeden geçen çok sayıda takipçi veya takipçi sayınızı tıkayan spam hesapları varsa size faydadan çok zarar verebilirler. Ayda en az bir kez takipçi listenizi gözden geçirmenizde fayda 

var.

Etiketler Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800