Pazartesi günüyle ilgili ilginç bilgiler!

Pazartesi günü sendrom günüdür. Haftanın ilk iş gününde tatil sonrası yapılacak işler listesi moralleri biraz bozabilir. Gelin pazartesi günü ile ilgili ilginç bilgilere bir göz atalım.

Beş günlük yoğun çalışma takvimi, anksiyete, depresyon gibi ruhsal problemlerin ortaya çıkmasına da neden olabilir. Ama iyi haber bu yıl sadece önümüzde 10 pazartesi kaldı ve önümüzdeki yıl da bu yıl olduğu gibi bir eksik pazartesi yaşayacağız. 2024 yılında ise 53 pazartesimiz olacak. İşte pazartesi günü ile ilgili ilginç bilgiler.

Pazartesi günleri insanlar neredeyse öğle tatiline kadar somurtuyor. Yapılan bir araştırmaya göre insanların birçoğu saat 11.16’ya kadar gülümsemiyor

Dünyada çevrim içi alışveriş en fazla pazartesi günü yapılıyor. Bunun en büyük nedeni de pazartesi sendromunu yenmek. Canı sıkılan birçok insanın için alışveriş yaptığı tahmin ediliyor.

Araştırmalar, haftanın ilk günü iş verimliliğinin yüzde 30 düştüğünü gösteriyor. 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir insanın en çok ‘offf’ladığı gün; haftanın ilk günü pazartesi.

İngiltere’de büyük ve ağır bir balyozu tanımlamak için “Pazartesi” kelimesi argo bir terim olarak kullanılıyor.

Pazartesi günü dünya genelindeki çalışanların yaklaşık yüzde 50’si işe geç kalıyor.

Bir araştırma, “pazartesi sendromundan” kurtulmanın en iyi yolunun alışveriş yapmak, çikolata yemek ve tatil planı oluşturmak olduğunu gösteriyor

Kalp krizleri de çoğu zaman haftanın ilk günü yaşanıyor. Uzmanlar, pazartesi günü vakaların yüzde 20 arttığını belirtiyor.

Akıllıca para harcamak için 7 ipucuAkıllıca para harcamak için 7 ipucuFinansal hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için kazandığınız parayı daha akıllıca harcamanıza yarayacak 7 yolu sizler için derledik.

 

Etiketler pazartesi anksiyete
Yorumlar
Kalan Karakter 800