Pazartesi günü başvuran kadınlara PTT'den 1300 TL destek

PTT'den kadınlara özel destek! Başvuru yapmayı unutmayın. İşte detaylar..

Güncelleme:

Hükümetin kadınlara yönelik destekleri her geçen gün artıyor. Sonuncusu ise  doğum yapmış annelere sağlanan 1300 TL'lik yardım oldu. Devletin ailelerin refahını artırmaya yönelik çabalarının bir parçası da kadınlar için açıklandı.

Devletten yeni doğum yapan anneler için 1300 TL destek!

Devlet, özellikle kadınlara yönelik desteklerini artırarak devam ettiriyor. Tek başına yaşayan ve hayatlarını idame ettirmekte zorlanan kadınlara sağlanan desteklerin yanı sıra, yeni doğum yapmış annelere de çeşitli ek yardımlar sunuluyor. Sosyal yardımlar için başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla tamamlamak mümkünken, doğum yapan annelere sağlanan 1300 TL'lik ödeme ise PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Yeni doğum yapmış anneler, belirli başvuru koşullarını sağladıklarında 1300 TL'ye kadar nakit destek alabiliyorlar. E-devlet üzerinden yapılan doğum yardımı başvuruları genellikle doğumun hemen ardından olumlu sonuçlanıyor.

2015 yılından itibaren uygulanmaya başlanan doğum yardımı, canlı doğum yapan annelere veriliyor. Bu yardımdan faydalanabilmek için Türk vatandaşı olma şartı aranıyor ve her çocuk için bu destek miktarı, 15 Mayıs 2015 tarihi baz alınarak belirleniyor. Devletin doğum yapan annelere sağladığı bu destekler, ailelerin maddi açıdan daha güvende olmalarını sağlamanın yanı sıra, doğum sürecindeki ekonomik yükleri azaltarak annelerin ve bebeklerin sağlığını korumayı amaçlıyor.

2014 doğum yardımı rahatlatacak!

Doğum yapan annenin özellikle ilk masraflarını karşılamak amacıyla sağlanan doğum yardımı, başvuru yapıldıktan hemen sonra 15 gün içinde hesaplara aktarılır. Bu destek, 1300 TL'ye kadar olan ek masrafları ödemekte ve annelere biraz olsun rahatlama sağlamaktadır. Türkiye vatandaşı her anne, özellikle de mavi kart sahibi olanlar, doğum yardımı desteğinden faydalanabilir. 2015 yılından sonra doğan her çocuk için destek ödemesi sağlanmaktadır. Ödemeler, her çocuk için ayrı ayrı yapılmaktadır. Doğum yardımı başvuru şartları, annenin doğum başvuru dilekçesiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurması ve başvurunun onaylanması gerektiğini içerir. Tek şart, canlı doğumun gerçekleşmesi ve çocuğun kimliğinin çıkartılmasıdır.

Doğum yardımı ödemeleri, doğum yapan annenin kaçıncı çocuğu olduğuna bağlı olarak belirlenir. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL destek sağlanabilir. Bu doğrultuda, 2015 yılından sonra üç çocuğa kadar toplamda 1300 TL ödeme alabilmekte.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800