Palandöken'de kayak sezonu erken başlıyor

Palandöken, bu sezon Türkiye'de kayak tutkunlarının erken bir başlangıç yapabileceği bir kayak merkezi olarak hazır hale geldi.

Yenilenmiş pistleri ve lüks tesisleriyle dikkat çeken Palandöken Kayak Merkezi, yapılan yatırımların meyvelerini yeni sezonda yerli ve yabancı kayak severlere sunmaya hazır durumda.

Havalimanına 20, şehir merkezine ise sadece 4 kilometre uzaklıkta konumlanan bu kayak cenneti, ziyaretçilere kolay ulaşım ve konaklama imkanı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda teknik altyapısı, beş yıldızlı otelleri, uluslararası standartlarda uzun pistleri, kar kalitesi ve eşsiz doğasıyla öne çıkıyor.

Kayak, snowboard ve kızak keyfinin yanı sıra, Palandöken'de buz duvarı, snow park, dev salıncak, zipline, yamaç paraşütü, insan sapanı ve lastik raftingi gibi birçok kış sporuyla dolu bir macera tatili fırsatı sunuluyor. Toplamda 55 pistte, uzunlukları 1 ile 14 kilometre arasında değişen, toplamda 87 kilometre kesintisiz kayak yapma imkanı mevcut.

Gece kayağı da mümkün olan Palandöken Kayak Merkezi, güneş görmeyen yamaçlarda depolanan ve göletler aracılığıyla üretilen suni karlama sistemi sayesinde saatte 2 bin 600 metreküp teknik kar kapasitesine sahiptir.

Kayak keyfini ilk yaşatan merkez olacak

Dağ bölgesindeki 9 otel ve bungalov evlerde büyük bir ilgi gören merkez, pist ve lift güvenlik önlemleri, kurtarma-tahliye eğitim ve tatbikatları, mekanik ve elektronik testler konusunda eksiksiz bir şekilde hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Geçen sezon 15 Aralık'ta başlayan kayak keyfi, bu sezon 29 Kasım'da başlayarak Türkiye'de kayak heyecanını ilk yaşatan merkez olma özelliğini sürdürecek.
 
 
 

Etiketler palandöken
Yorumlar
Kalan Karakter 800