Özel okullara açılan soruşturmada sona geliniyor! Rekabet Kurumu başkanından yeni açıklamalar!

Son dönemde özel okul fiyatlarının fahiş rakamlarına birçok şikayetler geliyor. Fahiş rakamlarından ötürü aynı anda birçok özel okula açılan soruşturmada ise sona gelinirken konu ile ilgili detaylı bilgileri Rekabet Kurumu Başkanı aktarıyor.

Güncelleme:

Geçtiğimiz sene özel okulların fahiş rakamlarından ötürü gelen şikayetleri değerlendirerek 30 yerli ve yabancı okula soruşturma açan Rekabet Kurumu’ndan davaya yönelik son açıklamalar yapıldı. Artık sona yaklaşılan dava için Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle velilere kaygısız olmalarını belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...  

Özel okul soruşturmasında son nokta!  

Rekabet Kurumu tarafından 30 yerli ve yabancı okul için açılan soruşturmada sona geliniyor. Açılan soruşturmada fiyatların beraber belirlenip belirlenmediği yakından takip edilen bir konu olurken konu hakkında kararın 2024’ün ilk yarısında açıklanacağı belirtildi.  

Küle konu ile alakalı olarak İstanbul, ‘’Kocaeli ve Ankara merkezli yerli ve yabancı özel okullarda soruşturmamız devam ediyor. Sanıyorum 2024'ün ilk yarısında onun da sonucunu almış oluruz. Velilerimiz çok yakından takip ediyorlar. 30'a yakın özel okul, orda da birlikte fiyat tespiti ile ilgili tespitlerimiz var. Soruşturma kapsamındaki özel okulların fiyatları birlikte tespit edip etmediğine, böylelikle fahiş fiyatlara neden olup olmadıklarına bakılıyor. Eğer bir ihlal varsa rekabet kurumu ceza kesiyor.’’ dedi.  

Son olarak velilerin gönüllerini rahat tutması gerektiğini dile getiren Birol Küle O konuda da gönüllerinin rahat olmasını istiyorum. Gelen şikayetleri dikkat ile inceliyoruz dedi.  

Yorumlar
Kalan Karakter 800