Okullar açıldı: Bir beslenme çantasının aylık maliyeti ne kadar?

İlk ders zili bugün çaldı. Veliler, kırtasiye alışverişlerinin yanında, çocukların her gün okula getirdiği yemek için de hesaplamalar yapıyor. Peki bir beslenme çantasının aylık ve haftalık maliyeti ne kadar?

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılına bugün başladı. Bugünden itibaren veliler, çocukların beslenme çantalarını da doldurmaya çalışacak. Okul kantinleri ise yüksek fiyatları ile velilerin tepkisini çekiyor.

Beslenme uzmanları, okul çağındaki çocukların her gün mutlaka okul öncesinde içinde süt ve yumurtanın olduğu bir kahvaltı yapması gerektiğine dikkati çekerken, okul için hazırlanacak en basit bir çantanın maliyeti ise 50 TL'yi geçiyor.

Beslenme çantasının aylık maliyeti

Hesaplamalara göre, içinde bir adet meyve basit bir sandviç ve sütün yer aldığı menülerde haftalık maliyet 192,42 TL'ye aylık maliyet de 770 TL'ye ulaşıyor.

Aylık 770 TL'yi bulan bir beslenme çantası için asgari ücretli maaşının yüzde 6.70'ini ayırmak zorunda.

Beslenme çantasında olması gereken bir adet muzun fiyatı 19,98 TL, bir adet elmanın fiyatı 8,23 TL olurken, beslenme çantasına konulacak 200 ml sütün fiyatı ise 9 TL'yi buldu. En basit sandviçin maliyetinin 16,75 TL olduğu günümüzde, öğrencilerin beslenme çantalarına konulacak bir simidin fiyatı da 10 TL. (Sözcü) 

Etiketler Öğrenci beslenme
Yorumlar
Kalan Karakter 800