Motosiklet fiyatları için yeni düzenlemeler yolda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son zamanlarda tarihi satış rakamlarına ulaşan motosiklet fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, otomobil sektörü için yapılan fiyat düşüşleri uygulamasının motosiklet sektörü içinde yapılacağını belirtti.

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son zamanlarda tarihi satış rakamlarına ulaşan motosiklet fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İkinci el otomobil satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre kuralının otomobil piyasasında sağladığı fiyat düşüşlerine atıfta bulunan Bolat, benzer bir düzenlemenin motosiklet sektörü için de gündemde olduğunu ifade etti.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Bolat, motosikletlerin de otomotiv sektörü aracı olduğunu belirterek, bu alanda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Halihazırda motosikletlere yönelik yoğun denetimler ve cezai uygulamaların olduğunu vurgulayan Bolat, sektör temsilcileriyle birlikte yapılan çalışmaların fiyat düşüşlerini ve düzeni sağlayacağını ifade etti.

'Uygulamalara devam edeceğiz'

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'in eylül ayında yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Bolat, liste fiyatının üzerinde satılmaya çalışılan motosiklet ilanlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'na bilgi notu gönderme sözü veren sektör temsilcilerinin bu konudaki çabalarını destekledi.

Bolat, gerek gıda sektöründe gerekse otomotiv piyasasında yapılan denetimlerin sonuç verdiğini, uygulamaların piyasada ‘dalgakıran’ etkisi yarattığını ve fiyat düşüşlerin sağlandığını ifade etti. Bolat şöyle devam etti: “Otomotiv piyasası çok büyük ölçüde düzene girdi. 6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilir hale geldi. Uygulamalarımıza devam edeceğiz.”

Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) TÜİK verilerine göre, yılın ilk 10 ayındaki motosiklet satışları 813 bin 520 adede ulaşarak otomobil satışlarını geride bıraktı. Bolat, denetimlerin ve uygulamaların otomotiv piyasasında olumlu etkiler yarattığını belirterek, fiyat düşüşlerinin sağlandığını ifade etti. Ayrıca, gıda sektöründe ve otomotiv piyasasında yapılan denetimlerin piyasada düzen sağladığını, uygulamaların olumlu etkiler yarattığını  belirtti.

Bolat, küresel rakiplere karşı rekabet konusunda ihracatçılara da seslenerek, daha rekabetçi bir kur talebinde bulunmalarını ancak kur artışlarında fiyatları artırmama taahhüdü istediklerinde hiçbirinin "evet" demediğini belirtti. Bolat, önemli olanın fiyat istikrarının sağlandığı bir ortamda ihracatı artırmak olduğunu vurguladı ve uygulamaların devam edeceğini ifade etti.

Etiketler motosiklet
Yorumlar
Kalan Karakter 800