Motorine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle sürekli değişim gösteriyor. Motorine gece yarısından itibaren indirim geldi. Peki motorin fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme:

Gece saatlerinden itibaren motorin fiyatlarında bir düşüş yaşandı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın rafineri marjlarına ilişkin yaptığı güncelleme çağrısı sonrasında, geçtiğimiz günlerde benzin ve motorin pompa satış fiyatlarında bir indirim gerçekleşmişti.

Bu önceki indirimlerin ardından, mart ayının ilk gününde motorin fiyatlarına bir indirim daha eklendi.

Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorin grubunda 1,34 TL'lik bir indirim gerçekleşti ve bu indirim pompa fiyatlarına yansıtıldı.

Benzin ve LPG fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40,66 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 40,46 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800