Motorine indirim geldi

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimler devam ediyor. Motorine, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim geldi. Peki motorin fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme:

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşları benzin ve motorin fiyatlarını yakından izlemeye yönlendiriyor. Motorin kategorisinde, gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1,21 TL'lik bir indirim gerçekleşti ve bu indirim hemen gece yarısı fiyatlarına yansıtıldı.

Şu anki akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 TL iken, motorinin litre fiyatı 43,10 TL olarak belirlendi.

Yeni indirim bekleniyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bazı ülkelerin ham petrolde yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını talep ediyor. Yenilenen marj oranları ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarında 1 ile 1,5 TL arasında bir indirim bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800