Milyonlarca emekli bekliyor! EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklamada... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bayram ikramiyesinde artış olacağını söylemişti. Peki emekliler bayramda ne kadar ikramiye alacak? EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi?

16 milyon emekli, bayram ikramiyesine yapılacak zammı merakla bekliyor. Emeklileri sevindiren zam açıklamasının ardından çeşitli senaryolar konuşulmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bayram ikramiyesinde artış olacağını duyurmuştu.

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere her yıl iki kere bayram ikramiyesi ödenmiyor. Mevcut durumda emekli ikramiyesi 2 bin lira olarak uygulanıyor. Ancak emekli ikramiyeleri için farklı zam oranları gündemde.

Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? 

Uzmanlar, ikramiyelerin 5'er bin lira olmak üzere toplamda 10 bin liraya yükselmesinin güçlü ihtimal olduğuna vurgu yapıyor. Konuşulan senaryolardan biri de yüzde 49,25'lik zam oranının ikramiyelere de uygulanması. Bu durumda emekli ikramiyeleri 2 bin 985 liraya yükselecek ve toplam ödeme 5 bin 970 lira olacak.

Buna ek olarak, 2 bin liralık ikramiyeye yüzde 100 zam yapılması da gündemde. Bu durumda emekliler, 4.000 liradan iki sefer ödeme alacaklar.

Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? 

Ramazan Bayramı 10 Nisan'da idrak edilecek ve emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Dolayısıyla 1-9 Nisan tarihleri arasında tüm emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklar.

Diğer ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesinde 10-15 Haziran haftasında gerçekleşecek.

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? 

İlk ikramiye ödemesi öncesi emekli olma hakkına sahip olan herkes, zamdan faydalanma şansına sahip olacak. EYT'liler ve diğer sigortalılar, 31 Mart tarihine kadar emeklilik başvurusunda bulunmaları ve işlemlerini tamamlamaları durumunda ikramiye hakkı kazanacaklar.

Nisan ve mayıs aylarının sonuna kadar başvuru yapan EYT'liler ve sigortalılar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

Yorumlar
Kalan Karakter 800