Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 23 Ocak tarihli hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğudaki ilçeler, Erzurum çevresi ve Muş'un yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğusunda parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yağışlı bir hava beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu bir atmosfer öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Bu yağışların Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğudaki ilçelerde özellikle kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van'ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt'in yüksek kesimleri, Şırnak'ın doğusundaki yüksek bölgeler ve Hakkari'de ise yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç bölgelerde zaman zaman sis ve pus olayları yaşanacak, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları gözlemlenecek.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800