Meteoroloji'den 23 il için sarı kodlu uyarı! Kar yağışı geliyor

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yoğun kar yağışı beklentisi bulunuyor. 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava durumu çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yağış bekleniyor. 

Kıyı kesimleri ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlar görülecek. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. 

Sarı kodlu uyarı yapılan iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Ulaşımda olası aksamalar, buzlanma, don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800