Metaverse 500 milyar dolara doğru

Dijital Zirve’de metaverse Pazar büyüklüğünün birkaç yıl içinde 500 milyar dolara ulaşacağına dikkat çekildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa'nın, hayata geçirdiği Akıllı KOBİ platformunun düzenlediği Dijital Zirve’de metaverse’ün geleceği masaya yatırıldı. HoloNext Kurucusu Güven Çelikkaya, “Metaverse pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar 476 milyar doları geçmesi bekleniyor. Özellikle e-ticaret ve perakende şu anda dünyada Metaverse teknolojilerine en çok yatırım yapılan sektörlerin başında geliyor. AR teknoloji çözümü ile müşteriler, markaların ürünlerini bulundukları mekânda sanal olarak deneyimleyebiliyor. Biz de bu sayede hem ürün iade oranlarını düşürmelerini hem de satışlarını yüzde 200'den fazla artırmalarını sağladık. Artırılmış Gerçeklik (AR) çözümlerine ek olarak firmaların Metaverse'e yönelik 3 boyutlu sanal mağazalarını da tasarlıyoruz. Kullanıcılar tamamen web sitesi üzerinde, 3 boyutlu bir mağaza içerisinde dolaşıp, sanki bir oyun içerisindeymiş gibi ürünleri 3 boyutlu olarak görüp, satın alma işlemi gerçekleştirebiliyor.” dedi.

“TİCARET METAVERSE İLE ŞEKİLLENECEK”

Meta'nın yeni vizyonu doğrultusunda, Türkiye'deki işletmeleri, çalışanları ve toplulukları metaverse dünyasına entegre ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil ise şu tespitlerde bulundu:: “Dijitalleşmenin hayatımızın her alanına dahil olduğu bu dönemde, Metaverse'ün iş dünyası için sunduğu fırsatlardan yararlanabilmek için önce bu kavramın anlaşılması gerekiyor. Burası sadece arkadaşlarınızla sosyalleşerek vakit geçirebileceğiniz bir alan olmakla kalmayıp aynı zamanda birlikte çalışabileceğiniz, üretebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğiniz bir yer olacak. Bu sebeple ticaretin de artık buradan şekillenebileceğini söylemek mümkün. Ülkemizde de Metaverse alanında yapılacak yatırımların ve gelişmelerin önümüzdeki dönemde oldukça önemli olacağına inanıyorum.”

Bedelli askerlik ne kadar oldu? İşte tüm detaylarBedelli askerlik ne kadar oldu? İşte tüm detaylarMemur maaşlarına bağlı olarak her yıl ocak ve temmuzda değişen bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 liradan 80 bin 65 liraya yükseldi. Bu parayı ödeyip 1 aylık temel askerlik eğitimini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor. İşte bedelli askerlik ile ilgili tüm detaylar...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800