Merkez Bankası'ndan bankalara telefon: Gereksiz döviz talebine dikkat!

Merkez Bankası, artan döviz talebinin kaynağını öğrenmek için bankalarla görüştü. Bankalarla yapılan görüşmede, "gereksiz döviz talebi" konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Güncelleme:

Mart ayıyla birlikte döviz kuru, olağanın üzerinde bir hızla yükselmeye başladı. Merkez Bankası, döviz talebindeki artışın kaynağını belirlemek amacıyla bankalarla görüşmelere başladı. Reuters'ın haberine göre, bu görüşmeler telefon aracılığıyla gerçekleşti. Merkez Bankası, bankalara yaptığı görüşmede, "gereksiz döviz talebi" konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

TCMB, bankalara talebin nereden kaynaklandığını sorguladı. Bankacılara göre, bu görüşmelerin amacı, hem neyin olduğunu anlamak hem de döviz kuru üzerinde gereksiz oynaklığı önlemekti. Bankacılar, yerel seçimlere yaklaşmadan önce döviz kuru üzerinde "psikolojik" olarak nitelendirilen bir talep artışının yaşandığını ifade ediyor.

Öte yandan, Merkez Bankası, artan döviz talebi nedeniyle dün Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirdi. Bu işlem, temmuz ayından bu yana ilk kez gerçekleştirildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800