Merakla beklenen asgari ücret için taban teklif belli oldu

Milyonlarca çalışan, gözlerini yeni belirlenecek asgari ücrete çevirirken; Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, pazarlık sürecinde başlangıç noktalarını belirledikleri taban rakamını duyurdu.

Milyonlarca çalışan, yeni belirlenecek olan asgari ücretin heyecanını yaşıyor. Son açıklanan verilere göre, asgari ücret hâlâ açlık sınırının altında kalıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 11 Aralık'ta gerçekleşecek ve Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin çıkarlarını temsil ederek pazarlıklara başlayacak. Atalay, NTV'ye yaptığı açıklamada, pazarlığı, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlatacaklarını belirtti.

Açlık ve yoksulluk sınırı

Kasım ayı sonuçlarına göre Türk-İş'in 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırması, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir aile için açlık sınırının 14 bin 25 TL'ye yükseldiğini gösteriyor. Yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL olarak belirlendi. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' ise aylık 18 bin 239 TL'ye çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili tek bir zam açıklaması yaparak, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş tamamlanır" dedi. Asgari ücrete yönelik yüzde 35 zam önerilerine Erdoğan, işçi, işveren temsilcileri ile yapılan görüşmelerin sonuçlarına işaret ederek yanıt verdi.

Etiketler Türk-İş
Yorumlar
Kalan Karakter 800