Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Peki memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Enflasyonun 2023'teki seyrinin netleşmesiyle birlikte, memur ve emeklilerin alacakları zam oranları belirlendi. 2023 yılı yüzde 64,77 enflasyonla tamamlandı. Son altı ay içinde gerçekleşen enflasyon ise yüzde 37,57 oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları, zam oranlarını belirlemede kilit bir rol oynuyor. Emekliler, altı aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Yılın ikinci yarısında gerçekleşen yüzde 37,57'lik enflasyon, emeklilere bu oranda zam imkanı tanıdı.

Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?  resim: 0

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkını da alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammını alan bu kesim, bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor. Sonuç olarak, memur ve memur emeklileri yüzde 29,79 oranında enflasyon farkını almaya hak kazandılar.

Ayrıca, memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklar. Bu durumda, ocak ayındaki toplam zam oranı yüzde 49,25'e ulaşacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  Memur ve memur emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullanmıştı. 
 
 

Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800