Mehmet Gerz'den fon açıklaması

ATA Portföy CEO'su Mehmet Gerz, Allianz Yatırım ve Emeklilik A.Ş.'de kurdukları fonun getirisi hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Güncelleme:

   ATA Portföy CEO'su Mehmet Gerz, Allianz Yaşam ve Emeklilik'te kurdukları fon hakkında kendi X hesabından açıklamada bulundu. Katılımcı sayısına dikkat çeken Gerz, fonun yıllık getirisini duyurdu.

   Allianz Yaşam ATA Değişken Fon'u hakkında bilgi veren Mehmet Gerz, "ATA Grubu için kurduğumuz Allianz Yaşam ATA Değişken Fon (AEZ) artık BEFAS üzerinden 4.000 katılımcıya ulaşıyor. Son 1 yıllık getirimiz %101 ($ bazlı: %22,4). Bu dengeli bir fon olup %50-60 hisse taşır. Kalan kısmı sabit getirili ve dövizli ürünlerle risk dengelemesi sağlar" paylaşımında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezun olan Mehmet Gerz, ABD'de bulunan University of Maryland'de finans üzerine çift dal yüksek lisans derecesini Türk Eğitim Vakfı bursu ile tamamladı. İş hayatında yer alırken İTÜ'de işlete alanında doktorasını yapan Gerz, 2009 yılından beri ATA Portföy Yönetimi'nde Genel Müdür ve CIO olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800