Marmara depreminin Türkiye'ye tahmini maliyeti hesaplandı

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, olası Marmara depreminin Türkiye'ye maliyetini açıkladı.

Güncelleme:

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, bir canlı yayında sigorta sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle, prim üretiminin 2023'te yüzde 105 artarak 483 milyar liraya ulaşması ve bireysel emeklilik sisteminin (BES) otomatik katılımının devreye girmesiyle 16 milyonun üzerinde katılımcıya ulaşılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gülen, bu gelişmelerin sektörde büyümeyi desteklediğini belirtti.

Ayrıca, kısmi çekiş hakkının 1 Temmuz'da başlamasıyla ilgili olarak bunun fon büyüklüğünü çok etkileyecek bir durum olmadığını ifade etti. Gülen, BES fonlarını teminat göstererek kredi alma hakkına sahip olunacağını da hatırlattı. Önemli bir değişiklik olarak, 2024 yılında BES'in tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşmesinin beklendiğini söyledi. 

Güvence sağlayacak

Gülen, Marmara depreminin olası maliyetinin 320 milyar dolar olabileceğini açıkladı ve bu depremin beklenen bir uyanış getirdiğini vurguladı. Özellikle deprem hattındaki kentler için bina tamamlama sigortalarının önemli bir rol oynayacağını belirten Gülen, bu sigortanın kentsel dönüşümü hızlandıracağını ve müteahhitlerin bina tamamlama riskine karşı önemli bir güvence sağlayacağını dile getirdi.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800