KYK burs ne zaman yatacak? Ödemeler toplu mu yapılacak?

KYK burs ve kredi başvurularının sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin dikkati şimdi ödemelerin ne zaman yapılacağına çevrildi. Bir yandan öğrenciler ödemelerin 3 aylık toplu bir şekilde mi yoksa aylık mı yapılacağını merak ederken diğer yandan KYK burs ödeme tarihlerini öğrenmeye çalışıyorlar.

Güncelleme:

2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından, öğrenciler tarafından merakla beklenen bir diğer konu ise başvuru sonuçlarına hak kazananların ne zaman ödemelerini alacakları oldu. Öğrenciler, 19 Kasım tarihine kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayarak süreci tamamladılar. Şimdi ise gözler KYK burslarının ne zaman yatırılacağı ve toplu ödeme tarihine çevrildi. İşte KYK burs ve kredi ödemeleriyle ilgili detaya

KYK burs ödemeleri ne zaman yatacak?

2023-2024 eğitim yılında KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin tarihleri henüz resmi olarak açıklanmamış durumda. Ancak, geçtiğimiz yılın verilerine göre, üç aylık burs ve kredilerin öğrencilerin hesaplarına 29 Aralık itibarıyla yatırılmaya başlandığı biliniyor. Bu yıl da geçen yıla yakın bir tarihte ödenmesi bekleniyor.

KYK burs ne kadar oldu?

2023 yılında KYK burs ve kredi rakamları 1250 TL'ydi. Lisans öğrencileri, 2024 yılından itibaren 2 bin, yüksek lisans öğrencileri 4 bin ve doktora öğrencileri 6 bin TL alacaklar. 2024 yılında tüm KYK burs ve kredi miktarları artırılmıştır.

KYK ödemeleri toplu mu yapılacak?

Aralık ayında yatması beklenen KYK bursları toplamda 3 ayın burs ve kredi ödemesiyle birlikte yatabilir. Ancak henüz resmi açıklama yok. Geçen senelerde üniversite öğrencileri için KYK burs ve kredi ödemelerinin toplu olarak yattığı biliniyor.

KYK burs ayın kaçında yatar?

İlk kez burs ve kredi alan öğrenciler, ödemelerin ne zaman yatacağını merak ediyor. T.C. kimlik numaralarının son rakamlarına göre burs ve kredi ödemeleri ayın 6 ve 10. günleri arasında yapılmaktadır.

KYK burs hangi karttan alınır?

İlk kez üniversitede KYK burs ve kredi alan öğrenciler, Ziraat Bankası hesapları üzerinden ödemelerini alabilecekler. Aralık ayından itibaren öğrencilere üç aylık toplu olarak ödemeler yapılacağı bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800