Kuzu etine bir haftada 40 TL zam geldi

Kuzu karkas etine bir haftada 40 TL zam gelmişti. Sektör temsilcilerinden gelen bilgiye göre, haftaya fiyatlarda düşüş bekleniyor. Peki fiyatlar ne kadar düşecek?

Geçtiğimiz hafta kuzu karkas etine yapılan zam, yeni haftaya da taşınarak devam etti. Son bir haftada kuzu karkas fiyatlarındaki 40 liralık artış, ürünü 450 ila 460 lira arasına çıkardı. Bu artışlarla birlikte yılbaşından bu yana satışlarda yüzde 30'luk bir düşüş yaşandığı ifade ediliyor.

Fiyatlar düşecek mi? 

Temsilciler, her yıl şubat ayında artan süt kuzusunun bu trendi desteklediğini belirtirken, önümüzdeki hafta kuzu karkas et fiyatlarında bir düşüş öngördüklerini ifade ettiler.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, ‘’Son 1 aylık dönemde yem fiyatında da zam gelemdi. Normalde bu dönemde süt kuzusu çıktığı için fiyatlarda bir düşüş bekliyorduk ama olmadı. Ancak, önümüzdeki hafta ben piyasada bir düşüş bekliyorum. Ayrıca, yılbaşından bu yana tüketim yüzde 30’un üzerinde azaldı. Kasap esnafı elektrik, kira ve işletme giderlerinden dolayı kepenk kapatıyor. Geçen ay 28 kasap kapandı, 4 yeni kasap açıldı’’ açıklamasında bulundu. 
 
 
 
 

Etiketler Zam et fiyatı
Yorumlar
Kalan Karakter 800