Külçe altını çıkaran altını alacak

İstanbul'da yarın başlayacak İstanbul Jewelry Show'da fanustan külçe altını çıkarma yarışması yapılacak. Altını fanustan çıkarana 20 gram altın hediye edilecek.

Dünyanın 2. büyük rafinerisi olan İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 51. kez gerçekleşecek İstanbul Jewelry Show’da, dünya çapında ilgi gören fanus yarışmasını düzenleyecek.

Fuarın ilk günü olan 24 Mart Perşembe saat 12.30’da yapılacak etkinlikte ziyaretçileri eğlenceli bir yarışma bekliyor. İAR standında önceki yıllarda büyük bir merak ve ilgi toplayan “Fanustan Külçe Altın Çıkarma” yarışması bu yıl da düzenlenecek. Yarışmaya katılan yarışmacılar, üç dakika içerisinde 12.5 kg’lık külçe altını, fanustan çıkarmaya çalışacaklar. Külçe altını fanustan çıkarabilen katılımcılara yarışmanın ödülü olan 20 gram altın hediye edilecek.

İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen’in katılımıyla, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için İAR tarafından geliştirilen KAD-SİS (Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi) modeli de vatandaşlar ile paydaşlara anlatılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800