Kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için ne yapılmalı? Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira fiyatlarındaki yükselişi kontrol altına almak amacıyla konut arzının artırılacağını, bu doğrultuda yeni sosyal konut projelerinin hayata geçirileceğini ve düşük gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmak için çaba gösterileceğini açıkladı.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Kasım 2018'de 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin, Kasım 2023'te 1888,02 değerine ulaştığını belirtti. Şimşek, bu dönemdeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu açıkladı.

Sosyal konut projeleri geliştirilecek

Bakan Şimşek, aylık kira artış oranının 2023 Eylül ayında yüzde 9,52 iken, Ekim ayında yüzde 7,91'e, Kasım ayında yüzde 5,97'ye ve Aralık ayında yüzde 4,48'e düştüğünü ifade etti. Ayrıca, orta vadeli planlarda enflasyonla mücadele ve kira artışlarını kontrol etmek amacıyla konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafi edilmesi için yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve düşük gelirli vatandaşların konut erişiminin artırılacağını belirtti.

Etiketler Mehmet Şimşek Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800