Kentsel dönüşümde işçi sorunu: Eleman bulunamıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizden Kampanyası"nın detaylarını paylaştı. Başvurular projenin başlangıcından aylar önce tamamlanmıştı ve şu anda sürecin hızlandırılması bekleniyor. Ancak, müteahhitler şu anda çalıştıracak eleman bulmakta zorlandıklarını dile getiriyorlar.

Güncelleme:

Kentsel Dönüşüm'de Yarısı Bizden Kampanyası'nın detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Her bağımsız birime 1,5 milyon TL destek sağlanacak; 700 bin lira hibe ve 700 bin lira uygun maliyetli kredi verilecek. Kampanya kapsamında 100 bin lira tahliye desteği sunulacak ve kazançlar 10 yıl vadeli olarak geri ödenecek. Kredilerin ödemeleri, evlerin tamamlanmasının ardından başlayacak ve ilk yıl boyunca faiz uygulanmayacak.

Müteahhitler, en büyük zorluklarının işçi bulmak olduğunu belirtiyor.

Kentsel dönüşümde işçi sorunu: Eleman bulunamıyor resim: 0

Kalifiyeli eleman bulmak zor

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, inşaat sektörünün önünü tıkayan yerlerden birinin de kalifiyeli eleman bulamamak olduğunu belirtti.

Erkurtoğlu, çoğu işçinin deprem bölgesinde olduğunu dile getirerek, "Diğerleri ise yurtdışında tercih ediyorlar. Biz şu anda kalifiye elemanı bulmayı bırakın işçi bulmakta zorluk çekiyoruz." açıklamasında bulundu. 

Erkurtoğlu, "İşçiler günlük 2 bin TL yevmiye istiyor. Bir doktorun 50-60 bin lira maaş aldığı ülkemizde kepçe vinç operatörü 150 bin lira maaşlarla çalışmakta. İnşaata ciddi bir maliyet getirmektedir."dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800