Kasım ayı enflasyon verisinin açıklanmasına günler kaldı! Memur, asgari ücretli, kiracı...

TÜİK, Kasım ayı enflasyon verisini açıklıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren enflasyon verisi özellikle asgari ücret ve memur, emekli gibi kesimlere hitap ediyor.

Güncelleme:

TÜİK, Kasım ayı enflasyon verisini açıklıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren enflasyon verisi özellikle asgari ücret ve memur, emekli gibi kesimlere hitap ediyor. Buna göre öncelikli olarak enflasyon verisinin açıklanmasını bekleyecek olan kesimlerin sayısı hızla artıyor. Buna göre 4 Aralık’ta açıklanacak olan enflasyon verisi ile birlikte pek çok detayda netleşiyor.

Asgari ücret ile birlikte detaylarda giderek netleşecek. Özellikle pek çok kişi asgari ücretin netleşmesini bekliyor. Asgari ücret, memur maaşları, emekli maaşları enflasyon verileri ile birlikte hesaplanıyor. Buna göre enflasyon verileri kapsamında Türkiye’nin ekonomi taşları da yerine oturuyoruz diyebiliriz.

Kasım ayı enflasyonu açıklanıyor!

Ekim ayında aylık enflasyon %3,43 olarak açıklandı. Kasım ayı enflasyon verisi ise 4 Aralık’ta açıklanacak. Açıklanacak veri özellikle Asgari Ücret pazarlıklarının mihenk taşı olacak. Tüm bu veriler ile birlikte asgari ücretinde ne kadar olacağının belli olması, tahmin edilebilmesi bekleniyor. Enflasyon verisi bağlayıcı bir rakam olmasa da Asgari Ücret için de bir mihenk taşı olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle milyonlarca kişi merakla bu rakamı bekliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800