Kamuda enerji tasarrufu devri resmen başlıyor! İşte 2030 yılına kadar tasarruf amacıyla hedeflenen r

Kamu binalarında enerji tasarrufunu kapsayan ve bazı kamu binalarını da içine alan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Güncelleme:

Kamu binalarında enerji tasarrufunu kapsayan ve bazı kamu binalarını da içine alan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre tasarruf hedefi 2030 yılı için %15’ten tam %30 noktasına çıkartıldı. Söz konusu karar ise Enerji Verimliliği Kanunu’na göre verildi.

Enerji israfının önüne geçmek, daha sürdürülebilir bir ülke oluşturmak ve enerji olarak tasarrufa gitmek için atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Ülkemizin son dönemde sık sık gündemine gelen enerji konusunda giderek güzel adımlar atılıyor. Bunlardan bir tanesi de en son yayınlanan karar.

Kamuda enerji tasarrufu dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre ilk olarak 2030 yılında %15 olarak belirlenen hedef değiştirildi. Yeni hedef ise %30 dolaylarına çıkartıldı. Söz konusu karara göre kamu kaynaklarının verimli olarak kullanılması, enerji maliyetlerinin en asgari noktaya çekilmesi büyük önem taşıyor. İşte bundan dolayı da %15 olarak belirlenen oran son karar ile birlikte %30 dolaylarına çekildi. Böylece enerji maliyetlerinin azaltılması da gündeme gelmiş oldu.

Etiketler Tasarruf Enerji
Yorumlar
Kalan Karakter 800