Kamu sosyal tesislerinde uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin 2024'te ödeyeceği asgari bedeller belli oldu. İşte detaylar...

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin 5. mükerrer sayısında yayımlandı. Bu Tebliğ ile merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi sosyal ve destek amaçlı tesislerden yararlanacak kişilerin yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlendi.

Tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden faydalanacak personel, tesisin özelliklerine göre kişi başına günlük 133, 111 veya 87 lira ödeyecek. Konaklama bedeli ise bu özelliklere göre sırasıyla 51, 46 veya 40 lira olarak belirlendi. Bu bedeller, 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde ise 67 veya 60 lira olacak.

Kamu sosyal tesislerinde uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi resim: 0

Kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 984 lira olarak tespit edildi. Belirlenen asgari ücretlerin yetersiz olduğu durumlarda, kurumlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili kılındı.

Spor tesislerinden yararlanacak kişilerden alınacak ücretler de belirlendi. Spor alet ve malzemelerini kendisi temin edenlerden kişi başına en az 46 lira, tesisten temin edenlerden ise en az 67 lira alınacak. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma için ise kişi başına en az 82 lira ödenecek.

Tebliğ, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.

Etiketler kamu
Yorumlar
Kalan Karakter 800