Kamu Harcamaları, Yapay Zeka Sistemiyle Takip Edilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten, kamu harcamalarını takip için yeni uygulama duyurusu geldi! Şimşek, yapay zeka takip sisteminin devreye alınacağını açıkladı. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Kamu Harcamalarında Erken Uyarı Sistemi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni somut bir projeyle destekleneceğine dikkat çekerek, erken uyarı sistemi ile birlikte kamu harcamalarında verimliliğin, kalitenin, hızın ve tasarrufun sağlaması adına, “Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi’ni hayata geçireceğiz.” Dedi.

Şimşek, Yapay Sistemiyle İlgili Açıklama Yaptı!

AA muhabirine Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Şimşek konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Genelgeyle birlikte, kamu harcamalarında tasarruf sağlanmasını amaçladıklarını dile getiren Şimşek, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanımı için tedbir alınmasının gerekli görüldüğüne dikkat çekerek, Milli Güvenlik Kurulu tarafından yapılan son toplantı da yapay zeka konusunun ele alındığını açıkladı.

Bakanlık kaynaklarının daha verimli kullanılacağını, gereksiz harcamaların önleneceğine dikkat çeken Şimşek, “Hizmet kalitesinin artırılması ve muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesinin, iş süreçlerinin hızlanmasını sağlayacağını dile getirmiştim” diyerek teknoloji ile kamuyu küçültürken hizmet kalitesinden de ödün verilmeyeceğini vurgulayarak,  sözlerine şu şekilde devam etti.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne uygun tedbirlerin, diğer kamu kurumlarında olduğu gibi Bakanlığında da ilk günden itibaren titizlikle planlandığını ve tek tek uygulamaya alındığını açıklayan Şimşek, kamu mali yönetiminde dijital uygulamaları yaygınlaştırarak muhasebe ve harcama sistemlerinin bilişim altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini dile getirdi. Bu durum ile ilgili Bakanlığının Muhasebat ve Bilgi Teknolojileri genel müdürlükleri tarafından önemli bir projeye imza atıldığına dikkat çeken Şimşek; “Erken uyarı sistemi ile kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlanarak, Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.  

Yapay zekayla, karar verme ve politika geliştirme süreçlerinin etkinliği artırılacağına işaret eden, Şimşek, “Yapay zeka destekli risk odaklı mali denetim altyapısı oluşturularak iç ve dış denetim faaliyetlerinin etkinliğine katkı sağlanacak” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800