Japonya'yı geçti! Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi...

Japonya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını kaybetti.

Güncelleme:

Almanya, dünya ekonomisinin üçüncü sırasına yükselerek Japonya'yı geride bıraktı. Resmi verilere göre, 2023 yılında Japonya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası 4,2 trilyon dolar iken, Almanya'nınki 4,5 trilyon dolar olarak kaydedildi.

Euronews'un bildirdiğine göre, gelecek on yıl içinde Hindistan'ın hem Japonya'yı hem de Almanya'yı geride bırakması bekleniyor.

Japonya değer kaybetti

Uzmanlara göre, Japonya'nın dördüncü sıraya düşmesinde, Alman ekonomisinin Japonya'dan daha iyi performans göstermesinden ziyade, Japon para birimi yenin dolar karşısında hızla değer kaybetmesi etkili oldu. Japon para birimi, ABD doları karşısında 2022 ve 2023 yıllarında neredeyse beşte bir oranında, geçen yıl ise yaklaşık yüzde yedi oranında değer kaybetti.

Almanya'nın büyük ölçüde ihracata bağımlı üreticileri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından yükselen enerji fiyatlarından özellikle olumsuz etkilendi. Avrupa'nın en büyük ekonomisi, Euro Bölgesi'nde faiz oranlarının yükseltilmesi, bütçe belirsizliği ve kalifiye işgücündeki kronik sorunlar nedeniyle zorlu bir dönem geçirdi.

Etiketler Ekonomi Almanya
Yorumlar
Kalan Karakter 800