İTO Başkanı Avdagiç: Asgari ücret hedeflenen enflasyon oranında artırılmalı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin Orta Vadeli Program'da hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirterek, açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerekiyor. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde artırılmalı” açıklamasında bulundu. 

İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, Hizmet İhracat Şampiyonları ödül töreninde yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cemre Nur Karaca'nın haberine göre, Avdagiç, Türkiye'deki işletmelerin önemli ölçüde eleman açığı yaşadığını belirterek, önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alım konusunda bir durgunluk beklemediğini vurguladı. Avdagiç, asgari ücretin belirlenirken mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyonun göz önünde bulundurulması gerektiğini, bu kararın hem çalışanların beklentilerini karşılaması hem de piyasanın dengesini bozmaması gerektiğini ifade etti.

Orta Vadeli Program'a göre, enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025'te yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması öngörülüyor.

Etiketler Enflasyon İTO
Yorumlar
Kalan Karakter 800