İsveç kargo şirketi Türkiye’ye geliyor!

İsveç ve Danimarka’nın ulusal posta şirketi Post Nord’a ait kargo markası Direct Link Türkiye’de faaliyet göstereceğini duyurdu. Lojistik sağlayıcı şirket, Türkiye’de yerel operasyonlar kuracaklarını açıkladı.

Müşteriye özel teslimat çözümlerinde uzmanlaşan Direct Link, dünyanın birçok ülkesinde kargo hizmeti sunuyor.

İsveç, Almanya, Birleşik Krallık, Polonya, Brezilya, ABD, Hong Kong, Singapur ve Çin'de yerel operasyonlar kuran ve yerel personellerle kargo hizmeti sağlayan firma, Türkiye'de de yapılanmaya gidiyor.

 18'İNCİ EN BÜYÜK PAZAR

Şirkete göre, Türkiye'de e-ticaret güçlü bir potansiyele sahip. Araştırmaya göre ülke, 2021'de 14,7 milyar avroluk gelirle e-ticaret için 18'inci en büyük pazar. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 38'lik bir artış oldu.

Türkiye’deki çevrimiçi tüketici sayısının 2025 yılına kadar 58 milyona ulaşacağı öngörüsünde bulunan şirket, Türk tüketicilerin sınır ötesi alışverişlerinde öne çıkmayı hedefliyor.

Şirket, Avrupalı satıcılar için de Türkiye pazarındaki yerleşik ticari posta oyuncusu olarak konumlanmayı amaçlıyor.

 

Yurtdışı kargonun vergisi artırıldıİnternetten yurtdışı alışverişine vergi düzenlemesi yapıldı, 150 euro’ya kadar olan bireysel alışverişlerde maktu gümrük vergisi oranı artırıldı. Yeni oran AB dışındaki ülkelerden alışverişlerde geçerli olacak. Cep telefonu için ise ek vergi ödenecek.

 

Etiketler Haber kargo
Yorumlar
Kalan Karakter 800