İşte sahurda tüketildiğinde uzun süre tok tutan besinler...

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, tok tutan ve sahurda tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, sahur sofralarında daha uzun süre tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinleri tercih etmenin önemine dikkat çekti. Hastane tarafından yapılan açıklamada Al, iftara kadar tokluk hissi sağlayan besinler hakkında bilgi verdi.

Yüksek protein içeriği sayesinde yumurtanın tokluk hissi sağladığını ve vücudun enerjisini dengelediğini belirten Al, yoğurdun da sindirimi düzenleyen protein ve probiyotik içeriğiyle tokluk hissini artırdığını vurguladı. Ayrıca, yüksek lif ve protein içeriğine sahip mercimek, nohut, fasulye gibi kuru baklagillerin, kepekli ekmek, bulgur, esmer pirinç gibi kepekli tahılların sindirimi yavaşlattığını ve tokluk süresini uzattığını aktardı.

Ramazan boyunca daha sık tüketilmesi gereken besinler

Lif bakımından zengin sebzelerin tokluk hissini artırdığına dikkat çeken Al, badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile keten ve chia tohumunun sağlıklı yağ ve lif açısından zengin olduğunu ve tok tutucu özellik taşıdığını belirtti. Al, oruç tutarken dengeli bir beslenme programıyla enerji ihtiyacının karşılanabileceğini vurgulayarak, protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren besinlerin ramazan boyunca daha fazla tüketilmesi gerektiğini dile getirdi.

İftar ve sahur öğünlerinde protein açısından zengin gıdalar tüketmenin kas onarımı için de önemli olduğunun altını çizen Al, şu açıklamalarda bulundu: 

"Tavuk, balık, yumurta, yoğurt ve süt gibi protein içeriği yüksek besinleri tercih edin. Lif açısından zengin gıdalar sindirimi düzenlerken tokluk hissini artırır. Bu da gün boyu enerji seviyenizi korur. Kepekli tahıllar, kuru baklagiller, sebze ve meyve gibi lif açısından zengin gıdaları tüketmek sindirimi iyileştirir ve kan şekeri seviyesini dengeler. Zeytinyağı, avokado, kuruyemişler ve tohum gibi sağlıklı yağlar vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar."

Etiketler Ramazan oruç
Yorumlar
Kalan Karakter 800