İşte dünyanın en pahalı şehirleri...

Yeni yayımlanan bir rapora göre, Singapur, Zürih, Cenevre ve New York, dünyanın en pahalı şehirleri olma konusunda rekabet ediyor. Peki dünyanın en pahalı 10 şehri listesinde hangileri bulunuyor?

Güncelleme:

Yeni yayımlanan bir rapora göre, Singapur, Zürih, Cenevre ve New York, dünyanın en pahalı şehirleri olma konusunda rekabet ediyor. Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından hazırlanan rapor, küresel yaşam maliyeti krizinin hala bitmediği uyarısını yaparken, Singapur ve Zürih'in bu yıl dünyanın en pahalı şehri olma konusunda başabaş bir mücadele içinde olduğunu ortaya koydu. Onları sırasıyla Cenevre ve New York takip etti.

Rapora göre, 200'den fazla mal ve hizmet için fiyatların yerel para birimi cinsinden yıllık ortalama %7,4 oranında arttığı belirtildi. Bu, geçen yılki %8,1'lik rekor artışa kıyasla bir düşüşü temsil etse de, hala "2017-2021 dönemindeki trendden önemli ölçüde yüksek" olduğu vurgulandı.

İşte dünyanın en pahalı şehirleri... resim: 0

Singapur zirvede

Singapur, çeşitli kategorilerdeki yüksek fiyat seviyeleri nedeniyle son on bir yılda dokuzuncu kez listenin zirvesine yerleşti. Zürih'teki artışın İsviçre Frangı'nın gücünü ve bakkaliye, ev eşyası ve eğlence fiyatlarındaki yüksekliği yansıttığı ifade edildi.

Cenevre ve New York üçüncü sırayı paylaşırken, Hong Kong beşinci ve Los Angeles altıncı sıraya yerleşti. İlk 10'da Paris, Kopenhag, Tel Aviv ve San Francisco gibi şehirler de bulunuyor. 

Rapor, Asya'nın diğer bölgelere kıyasla ortalama olarak nispeten daha düşük fiyat artışları yaşamaya devam ettiğini belirtti. Listenin en altında yer alan şehirler arasında Şam, Tapran, Trablus ve Karachi bulunuyor. 

İşte dünyanın en pahalı şehirleri... resim: 1

Çin şehirleri sıralamada gerilerken, Nanjing, Wuxi, Dalian ve Pekin gibi dört şehir ile Osaka ve Tokyo'nun da aralarında bulunduğu Japonya'daki şehirler, bu yılın en çok gerileyenleri arasında yer aldı.

Sıralamada en çok yükselen şehirler arasında Meksika'dan Santiago de Queretaro, Aguascalientes, San Jose, Berlin ve Lüksemburg bulunuyor. 

Etiketler şehir pahalı
Yorumlar
Kalan Karakter 800