İstanbul'dan son 5 yılda 2 milyondan fazla insan göç etti! En büyük sorun...

Resmi verilere göre, son 5 yılda, İstanbul'dan diğer şehirlere göç eden kişi sayısı 2,2 milyonu buldu. Peki, insanlar en çok neden İstanbul'dan göç ediyor?

Güncelleme:

Euronews'ün haberine göre, İstanbul, artan enflasyon ve yüksek kira fiyatları gibi ekonomik zorluklar nedeniyle göç veriyor.

İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu kişi sayısı da hızla artıyor ve 2023 başı itibariyle 576 bin yabancı, İstanbul'da ikamet izni ile yaşıyor.

İnsanlar en çok neden göç ediyor? 

Göç nedenlerine bakıldığında, son 5 yılda İstanbul'dan ayrılanların en büyük kısmının "hane/aile fertlerinden birine bağımlı göç" nedeniyle gittiği görülüyor. Aynı dönemde "daha iyi konut ve yaşam koşulları" sebebiyle İstanbul'dan ayrılanlar da oldukça fazla. Kira fiyatlarının hızla artması, daha iyi konut ve yaşam koşulları arayanları diğer şehirlere yönlendiriyor.

Ancak İstanbul hala göç alıyor, ancak giden sayısı gelenlerden daha fazla. Son 5 yılda 1 milyon 983 bin kişi İstanbul'a göç etmiş durumda. İstanbul'un nüfusu içinde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin oranı ise oldukça yüksek, bu durum kira fiyatları ve yaşam şartlarına yönelik sorunların artmasına neden oluyor. İstanbul'da yaşayanların yarıya yakını ekonomik sorunlardan ötürü öfkeli ve ekonomik sıkıntı çekiyor. Kiralama fiyatlarının artışı, asgari ücret ve emekli maaşıyla kira ödeme oranını zorlaştırıyor. İstanbul'daki öncelikli sorunlar arasında sığınmacılar, ekonomik sorunlar ve trafik yer alıyor.

Etiketler İstanbul göç
Yorumlar
Kalan Karakter 800