İstanbul'da kentsel dönüşüm için hibe ve kredi desteği! Detaylar açıklandı

İstanbul’da yürütülecek olan kentsel dönüşüm uygulamalarında, yapım için yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Güncelleme:

İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyen ve beklenen Marmara depremi için kentsel dönüşüm hazırlıklarında devlet tarafından sağlanacak desteklerle ilgili kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ne kadar kredi verilecek? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla duyurulan bu karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve aynı miktar kadar kredi verilecek. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe ve 350 bin liraya kadar kredi desteği sunulacak.

Belirtilen karara göre, riskli yapıların bulunduğu parsellerde gerçekleştirilecek projelerde, bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının mevcut sayının bir buçuk katını aşması durumunda hibe ve kredi desteğinden faydalanılamayacak.

Ne kadar zamanda ödenecek? 

Kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olacak şekilde en fazla 120 ayda tamamlanacak. Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonrasında ilk taksit ödemesinden önce başlangıç güncellemesi yapılacak. Hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı değerlendirmesi yapılmadan kredi verilecek, geri ödemeler ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yönetilecek.

Kiracılara karşılıksız 100 bin lira

İnşaat yapımına yönelik hibe dışında, kiracılara da bir defaya mahsus ve karşılıksız olarak 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800