İstanbul'a son üç ayda 3,7 milyon turist geldi

İstanbul, dünyanın en popüler şehirlerinden biri olarak ün salmış durumda. Son üç ay içinde şehre tam 3,7 milyon turist akın etti. Bu ziyaretçi akını sırasında Ruslar öne çıkan grup oldu, onları İranlılar ve Almanlar izledi.

Güncelleme:

Mart ayında, İstanbul'un turizm potansiyeli geçen yıla göre kayda değer bir artış gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, bu dönemde İstanbul, yüzde 8,49'luk bir artışla 1 milyon 309 bin 200 yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak Türkiye turizminin öncüsü oldu. Yılın ilk üç ayında ise toplamda 3 milyon 766 bin 718 yabancı ziyaretçi İstanbul'u ziyaret etti.

Mart ayında İstanbul'a en fazla turist gönderen ülke 163 bin 548 ziyaretçi ile Rusya oldu. Rusya'yı sırasıyla 121 bin 194 ziyaretçi ile İran, 115 bin 563 ziyaretçi ile Almanya ve 57 bin 97 ziyaretçi ile Birleşik Krallık takip etti. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İtalya da listenin devamında yer aldı.

En çok ziyaretçi hangi ülkelerden geldi? 

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçiler arasında ise Cezayir birinci sırada yer alırken, Irak ikinci, Fas üçüncü ve Suudi Arabistan dördüncü oldu. Bu ülkeleri sırasıyla Lübnan, Libya, Mısır, Ürdün ve Tunus izledi.

İstanbul'a mart ayında gelen yabancı ziyaretçilerin büyük çoğunluğu İstanbul Havalimanı'nı tercih etti. İstanbul Havalimanı, 918 bin 36 ziyaretçi ile mart ayında en çok tercih edilen giriş noktası oldu ve toplam gelen ziyaretçilerin yüzde 70,55'ini oluşturdu.

Sabiha Gökçen Havalimanı ise mart ayında 382 bin 96 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak İstanbul'a giriş yapan yabancıların yüzde 29,37'sini karşıladı ve bu alanda ikinci sırada yer aldı.
 
 
 
 
 

Etiketler turist İstanbul
Yorumlar
Kalan Karakter 800