İstanbul 'Küresel Şehirler Endeksi'nde 25’inci sıraya çıktı

İstanbul, bu yıl gerçekleştirilen "Küresel Şehirler Endeksi" tarafından 25. sırada yer alarak geçen yıla göre üç basamak yükseldi. Bu sonuçlar, Kearney adlı uluslararası danışmanlık şirketinin 2023 verileri açıklamasının bir parçası olarak açıklandı.

Endeks, dünya ekonomisinin önde gelen şehirlerini sıralayan bir inceleme olarak öne çıkıyor. İstanbul, geçen yıl 28. sırada bulunurken bu yıl 25. sıraya yükseldi. Bu yükselişte "kültürel deneyim" kriteri önemli bir rol oynadı. İstanbul Havalimanı'nın açılması, şehrin "seyahat hub"ı olarak konumlanmasını sağladı ve uluslararası ziyaretçi sayısındaki büyük artış, İstanbul'un "kültürel deneyim" konusunda 5 yılda 20 basamak birden yükselmesine neden oldu, böylece 15. sıraya yerleşti.

İstanbul'un uluslararası okullarının ve kardeş şehirlerinin çeşitliliği de şehrin güçlü yanları arasında değerlendirildi. Kearney Türkiye Direktörü Onur Okutur, küresel şirketlerin İstanbul'a olan ilgisinde dikkate değer bir artış yaşandığını belirtti ve Küresel Şehirler Endeksi'ndeki bu yüksekliğin somut bir gösterge olduğunu vurguladı.

Okutur, "İstanbul’un Küresel Şehirler Endeksi’ndeki yükselişi, yabancı sermaye yatırımlarında artış potansiyeline dair güçlü bir işaret." dedi. 

Araştırmanın zirvesinde Amerika'nın New York şehri, ikinci sırada İngiltere'nin başkenti Londra ve üçüncü sırada Fransa'nın başkenti Paris yer alıyor.

Etiketler İstanbul
Yorumlar
Kalan Karakter 800