İş dünyası deprem hazırlığında!

TÜRKONFED ve TÜSİAD ortaklığında gerçekleştirilen 'Sektörler depreme ne kadar hazır' toplantısında, olası İstanbul depreminin sektörlerde yaratacağı tahribat ele alınırken sayıları 3.3 milyonu bulan KOBİ'lerin sadece yüzde 30'unun deprem hazırlığı ve sigortasının bulunduğu vurgulandı.

‘Enerji’, ‘bilgi ve iletişim teknolojileri’, ‘ulaştırma ve lojistik’, ‘tarım ve gıda’, ‘sigorta ve finans’ sektörlerinin incelendiği raporun sunulduğu çalıştayda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, kentte 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklendiğine dikkat çekti. Olası depremde 194 bin binanın orta, 48 bin binanın ise ağır hasar göreceğinin öngörüldüğünü kaydeden Kaslowski, "Özel sektör deprem sırasında ve sonrasında ihtiyaçlar açısından önemli deprem konusunu ülkemizin gündeminde tutabilmek özel sektörü hazırlamak için deprem görev gücü kurduk

Beklenen İstanbul depremi için 5 kritik sektöre odaklandık. Çünkü deprem ekonomimizi ciddi manada sarsabilecektir" dedi.

BÜYÜK RİSKLER

TÜKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, depremin hayatımızın bir gerçeği olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Depremi kaderci ele alırsak yıkıcı sonuçlarını önleyemeyiz. Marmara depreminin acısı ve yıkımı sürerken yeni depremin endişesi de artıyor. Birçok bilim insanı 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtiyor. Bu süreden geriye 7 yılımız kaldı. Kentsel dönüşümde depreme dayanıklı bina stokunda çok gerideyiz. Ulaşım altyapı ve haberleşme büyük riskler var. Her kurum ve işletmenin afet ve kriz yönetimi stratejisi olmalı. Sektörler arasında işbirliği ve iletişim çok önemli. Enerji sektöründe yaşanacak aksaklık, bilgi ve iletişim teknolojilerini, o sektördeki aksaklık ulaşım ve lojistiği, o da gıdayı etkiliyor. Depreme karşı dayanıklılık zincirimizi güçlendirmeliyiz. Kobilerin afet farkındalığı ve sigorta oranı çok düşük. "

Alışkanlıklarını değiştiren hayatını değiştirir!İnsanların yaşamındaki iyi ve kötü alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları değiştirdiğinizde nasıl hayatının da değiştiğini Stephen Covey anlatıyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800