Instagram'da paylaşım için en doğru an!

Instagram, şirketlerin, markaların, girişimlerin, iş ve ürünlerini doğrudan hedef kitleye duyurmasıyla satış amaçlı kullanılıyor. Instagramda satış yapmanın ve hedef kitleye ulaşmanın püf noktalarından biri ise paylaşımları doğru zamanda yapmak.

Doğru zamanda paylaşım yapmak, iletinizin hem daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar hem de etkileşim oranlarınızı artırır. Eğer iyi bir paylaşımı doğru zamanlamayla paylaşırsanız Instagram algoritması, sizi öne çıkarır ve etkileşimi yüksek olan gönderileri kullanıcıların zaman tünelinde en ön sıralarda gösterir. Yanlış zamanda yaptığınız paylaşım ise hem emeğinizin hem de zamanınızın kaybolmasına neden olur.

Çarşamba ve Cuma öğlen

Peki Instagram’da paylaşım yapmak için en doğru gün ve saat ne zaman? Bunu belirlemek için Istagram’ın en yoğun kullanıldığı dönemlere odaklanmak gerekiyor. Influencer Marketing Hub’ın yaptığı analize göre, Çarşamba günü saat 11.00 ile Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arası, uygulamanın en yoğun olarak kullanıldığı dönem.

Tüm haftaya bakıldığında da, saat 09.00 ile 19.00 saatleri arasında Instagram’ın trafiği diğer saat aralıklarına oranla daha yoğun. 

Grafik, iş günü molalarında Instagram insanların sosyal medya hesaplarına baktığını ve Instagram'da bir süre zaman geçirdiğini de ortaya koyuyor. Paylaşım için iş günlerinde mola saatlerini dikkate almak, etkileşiminizi artırmak açısından oldukça fayda sağlayacaktır. Bununla birlikte hergün en az bir paylaşım yapmak da, hesabınızın hep taze kalmasını sağlar. Tabii asıl olanın iyi bir içerik olduğu da akıldan çıkarılmamalı.   

Instagram'da paylaşım için en doğru an! resim: 0

Yorumlar
Kalan Karakter 800