Ikea'dan tüm mağazalarda fiyat indirimi kararı

Ikea, 2022 yılında uygulanan fiyat artışlarını geri almayı ve 2024 yılında küresel olarak tüm pazarlarda fiyat indirimlerini genişletmeyi hedeflediğini duyurdu.

Güncelleme:

İkea, 2022'de uygulanan fiyat artışlarını geri çekmeyi ve 2024'te dünya çapındaki tüm pazarlarda fiyat indirimlerini genişletmeyi planladığını duyurdu. İsveçli ev ve mobilya devi, CNBC'nin raporuna göre, nakliye ve hammadde maliyetlerinin düşmesiyle birlikte bu adımı atmaya karar verdi.

Inkga Group Perakende Başkanı Tolga Öncü, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu değişikliği, faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda uyguluyoruz. İkea gibi şirketlerin artık karlılıktan ziyade fiyatlandırmaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Günümüzde birçok insanın 'daha ince cüzdanlara' sahip olduğunu görüyoruz. Avrupa'da Eylül ayında başlayan fiyat indirimleri, satışlarda ve müşteri memnuniyetinde artışa neden oldu" şeklinde konuştu.

CNBC'nin Squawk Box Asia programına konuşan Öncü, Kızıldeniz'deki jeopolitik risklere de değinerek "Her zamankinden daha donanımlıyız, bu nedenle faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde fiyatları düşürmeye devam etme sözümüze sadık kalacağız" açıklamasında bulundu. 

Ingka Group ayrıca alışveriş merkezlerini Ikea mağazalarıyla donatarak alışveriş merkezi portföyünü büyütmeyi planlıyor. The Wall Street Journal'a göre holding, Ikea mağazalarını ortak çalışma alanları, lokantalar ve daha fazlasını içeren destinasyonlara dönüştürmeyi hedefliyor.


 
 
 
 
 

Etiketler İndirim ıkea
Yorumlar
Kalan Karakter 800