İhracatçı ve reel sektöre destek paketi müjdesi! Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihracatçılarına ve reel sektörüne her zaman destek verdiklerini ifade ederek, "Yeni destek paketimizle 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını firmalarımıza sunacağız" açıklamasında bulundu.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti sistemi çerçevesinde hayata geçirilecek yeni destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni ekonomi programı içerisinde seçici kredi uygulamalarının büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, bu uygulamaların üretimi ve ihracatı artırmayı amaçladığını ifade etti. Ayrıca, ihracatın ülke ekonomisi için ne kadar kritik olduğuna da dikkat çekti.

Şimşek, daha önce Hazine destekli kredi garanti sistemi aracılığıyla birçok farklı sektörde faaliyet gösteren ve teminat eksikliği yaşayan ticari işletmelere finansman erişimi sağlandığını belirtti. Ayrıca, mevcut ekonomik gelişmeleri göz önüne alarak, yatırım, ihracat, sürdürülebilirlik yatırımları ve dijital dönüşüm odaklı yeni destek paketleri üzerinde çalışmaların tamamlandığını sözlerine ekledi.

30 milyar lira kredi imkanı

Şimşek, bu yeni destek paketlerinin bankacılık sistemine uygun olarak, piyasa koşulları ve bankacılık ilke ve prensiplerine göre kullanılacağını vurgulayarak, "İhracatçımızın, reel sektörümüzün her zaman arkasındayız ve desteklemeye devam ediyoruz. Yeni destek paketimizle 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını firmalarımıza sunacağız. Yeni destek paketleriyle teminat yetersizliği yaşayan firmaların finansmana erişim imkanlarının kolaylaştırılması amaçlandı. Söz konusu kredi imkanının kredi garanti kurumları aracılığıyla sağlanması planlanıyor. Paketlerde genel itibarıyla işletme kredileri için 24 aya kadar, yatırım kredileri içinse 120 aya kadar vade belirlenebilecek." açıklamasında bulundu. 

Yeni destek paketleri ne zaman uygulanmaya başlayacak?

Ayrıca, Şimşek, kefalet sınırlarının belirlenmesi sırasında benzer amaçlara yönelik diğer kullanılmayan paketlerden aktarım yapılacağını belirterek, "Bakanlığımız ile Kredi Garanti Fonu AŞ, İhracatı Geliştirme AŞ ve Katılım Finans Kefalet AŞ arasındaki protokol çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni destek paketlerinin uygulanmasına başlayacağız" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800