HSBC'den yıl sonu için dolar/TL tahmini

HSBC, yıl sonu dolar kuruna ilişkin tahminini açıkladı.

Güncelleme:

HSBC'nin "Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası" raporuna göre, Türk Lirası'ndaki değer kaybının sınırlı kalacağı öngörülüyor. Bu durum hem hız hem de ölçek açısından sınırlı.  Rapor, para politikasının daha geleneksel bir yaklaşım benimsemesiyle birlikte "carry trade" dinamiklerinin Türk Lirası için destekleyici hale geldiğine dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) tercihinin, Türk Lirası'nın reel değer kazanmasından yana olduğu sinyalini verdiği ifade ediliyor. 

Raporda, sıkı para politikası koşullarının Türk Lirası'nı desteklediği vurgulanarak, "Sıkı para politikası koşulları, dolarizasyon riskini sınırlayarak Türk Lirası'nı destekliyor. Türk Lirası mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip hale geldi." şeklinde bir değerlendirme yapıldı.  Ayrıca, raporda HSBC'nin 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için dolar/Türk Lirası tahmininin 33 seviyesinde olduğu belirtilmiş ve özellikle cari açıktaki potansiyel daralmanın Türk Lirası için destekleyici olacağı öne sürüldü. 

Carry Trade nedir?

"Carry trade," düşük faizli bir ülkenin para biriminden borçlanarak, yüksek faiz getiren başka bir ülkeden faiz kazanma pratiğini ifade eder.

Etiketler Dolar hsbc
Yorumlar
Kalan Karakter 800