Hatay'da deprem sonrası konut fiyatlarında yüzde yüzden fazla artış!

Gayrimenkul platformu Endeksa, Türkiye genelindeki konut fiyat artışlarını duyurdu. Deprem felaketinden etkilenen Hatay, yüzde 113 artışla dikkat çekti.

Güncelleme:

Gayrimenkul platformu Endeksa, Ocak 2024 verilerini duyurdu. Türkiye genelinde konut fiyatları önemli bir artış göstererek yüzde 73 oranında yükseldi ve ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin liraya ulaştı.

İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış oranı yüzde 65 olarak belirlendi, bu da neredeyse enflasyonun altında bir performans gösterdi. Şehirdeki ortalama konut fiyatı ise 4 milyon 239 bin lira olarak kaydedildi. Ankara'da ise konut fiyatları yüzde 87 oranında artarak ortalama 2 milyon 578 bin liraya çıktı.

Türkiye genelinde en çok konut satışının gerçekleştiği üçüncü il olan Antalya'da yıllık değer artışı yüzde 59 civarında gerçekleşti. Kentteki ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 750 bin liraya yükseldi.

Hatay'da konut fiyatı yüzde 113 oranında arttı

Deprem felaketi yaşamış olan Hatay, konut değer artışında öne çıkan iller arasında yer aldı. Konut sayısındaki azalmadan kaynaklanan bir durum olan bu artış, bir yılda yüzde 113 oranında gerçekleşti. Hatay'da ortalama konut fiyatı 2 milyon 845 bin liraya çıkarken, bu artış oranında Hatay'ı yüzde 98 ile Erzurum ve yüzde 93 ile Muğla takip etti.

Erzurum'da ortalama konut fiyatı 1 milyon 865 bin liraya yükselirken, Muğla'da ise ortalama konut fiyatı 7 milyon 193 bin liraya ulaştı.

Etiketler hatay konut deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800