Hangisi daha mantıklı? Sıfır mı ikinci el mi?

Sıfır otomobil satın almak mı daha mantıklı yoksa az kullanılmış temiz bir ikici el otomobil satın almak mı? Araba fiyatlarını kontrol edip araba kredisi oranlarını takip edenlerin aklında en çok da bu soru var. Gelin bu soruya birlikte yanıt arayalım.

1 9 SIFIR MI İKİNCİ EL OTOMOBİL Mİ?
SIFIR MI İKİNCİ EL OTOMOBİL Mİ?

Sıfır otomobil almak maddi durumunuz da el veriyorsa hem daha güvenli hem de daha avantajlıdır. Zira ikinci el otomobillerde kilometre ya da kaza kayıt sahteciliğinin oldukça sık yaşandığını mahkemelere yansıyan dosyalardan net bir şekilde görebiliyoruz. Ama bütçeniz sıfır otomobil almaya yetmiyor ya da bu günlerde olduğu gibi bayilerde sıfır otomobil bulamıyorsanız ikinci el otomobil almaktan başka da çıkar yol yok. Bu noktada kurumsal firmaların sattığı belli bir kilometre garantisi verilen ikinci el otomobillere yönelmek çok daha akılcı.

2 9 SIFIR ARAÇ ALMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?
SIFIR ARAÇ ALMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Benzer markanın benzer modelleri olan yalnız biri sıfır kilometre diğeri ikinci el olan iki aracı karşılaştırdığınızda sıfır arabanın yeni özelliklerinin sunacağı konfor farkı hemen dikkatinizi çeker. Zira, tüm araç üreticileri her yeni üretimde yeni teknik özellikler sunarak rahatlık ve lüksü en az bir adım öne taşımak isterler. Eğer sıfır aracın sunacağı bu yenilikler sizin için çok önemli değilse aynı markanın aynı modelinin ikinci el olanını tercih edebilirsiniz.

3 9 1-KONFOR FARKI
1-KONFOR FARKI

İçi temiz, sıfır araç kokan, her detayına ilk kez sizin dokunacağınız, motoru daha yağ, is, pasla hiç görmemiş bir araba kullanmak gibisi yoktur. Sadece iç mekândaki koruma streçlerini çıkararak otomobilin ilk sahibi olmak için bile sıfır kilometre araba almak isteyenler çok da haksız sayılmazlar.

4 9 2-FİRMA GARANTİSİ
2-FİRMA GARANTİSİ

3-Motor ve diğer tüm parçalar ilk kez kullanılıyor olduğu için aşınma, tıkanma, paslanma gibi kullanım kaynaklı arızalar size çok uzaktır. Uzun bir zaman böyle problemlerle karşılaşmadan otomobiliniz rahatlıkla kullanmanın keyfini sürebilirsiniz. Uzun bir süre oto sanayiye yolunuz düşmez. Sıfır araçlarda sunulan üretici firma garantisi alıcı için çok önemli bir avantajdır. Bu da alıcıya ikinci el araba almaya oranla büyük bir güven sunar.

5 9 3-GÜVENDE HİSSETTİRİR
3-GÜVENDE HİSSETTİRİR

4- Sıfır araç alırken alım işlemleri ikinci el alım satım işlemlerine göre hem çok daha basit hem de çok daha güvende hissettiren bir süreç sunar.

6 9 4-SÜREÇ DAHA HIZLI İŞLER
4-SÜREÇ DAHA HIZLI İŞLER

5- Sıfır arabanızı alacağınız satıcı, zaten evrakları hazırlamıştır ve sizden sadece kimlik fotokopinizi ister. Ödemeyi yapar yapmaz da üretici firma garantisiyle birlikte arabanıza sahip olursunuz. Oysa 2. el araba alırken notere gitmek, banka ödemesini yapmak gibi birçok süreç işlemi kendi başınıza sağlamanız gerekir. Ayrıca banka ödemesini yaparken satıcıya güvenme konusunda da kaygı duyabilirsiniz. Hem güven hem de kolaylık bakımından sıfır araç hep bir adım öndedir.

7 9 SIFIR ARAÇ DEZAVANTAJLARI
SIFIR ARAÇ DEZAVANTAJLARI

Bir süre aklınız sıfır otomobilinizde kalabilir. Çizilme, darbe alma korkusu sizi uykunuzdan edebilir.

8 9 1-SATIŞTA ZARARA UĞRATIR
1-SATIŞTA ZARARA UĞRATIR

2- Kısa vadede satmak için alıyorsanız sıfır kilometre otomobil satışta zarar ettirebilir. Zira, sıfır kilometre olduğu için ödediğiniz ekstra bedel ikinci el satışında düşer.

9 9 2-VERGİSİ FAZLA
2-VERGİSİ FAZLA

İkinci el araba almanın avantajlarından en önemlisi fiyatının sıfır eş değerlerine göre çok daha uygun olması ve vergi konusunda da daha avantajlı fiyatlar sunabilmesidir. Zira, sıfır arabaların vergileri ikinci ele göre fazladır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800