Green Card şansı için son gün!

ABD’de kalıcı ikamet ve çalışma hakkını sağlayan Green Card (Yeşil Kart) çekilişine başvurmak için son gün. Eğer ABD’de yaşamak gibi bir hedefiniz varsa saat 19.00’a kadar başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Başvuru için dikkat edeceğiniz kritik noktalar ise şunlar…

1 4 GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuruyu herhangi bir aracı kuruma başvurmadan kendi kendinize yapabilirsiniz. Çekilişin sonuçları Mayıs 2023’te açıklanacak. Green Card yani Yeşil Kart başvuru formunu doldururken dikkat edilmesi gereken en temel nokta; Türkçe karakter kullanmamak. Türkçe karakter kullanmak nedeniyle yaşanan problemlerden dolayı belgenize inceleme dışı bırakabilirler.

2 4 GREEN CARD’A BAŞVURMAK İÇİN PASAPORT GEREKLİ Mİ?

Hayır değil. Bu sene pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Pasaportsuz tüm işlemlere devam edebilirsiniz. Pasaport yerine kimlik kartınızdaki bilgileri https://dvprogram.state.gov/  adresinde ulaşılabilecek başvuru formuna doğru girerek, başvuru işleminizi yapabilirsiniz.

Formu doldururken Enter Birth City” seçeneğine “doğduğunuz yeri” yazın. Pasaportunuzda veya kimliğinizde doğduğunuz yer hanesinde il veya ilçe ayırt etmeden neresi yazıyorsa orayı yazın. Eğer doğum yeriniz bilinmiyorsa “Birth City Unknow” seçeneğine tıklayın.

3 4 GREEN CARD FOTOĞRAFI NASIL OLMALI?

Formda kullanılacak fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş ve belli boyutlarda olması gerekiyor. Fotoğrafınızı yüklerken bilgisayarınıza kaydettiğiniz fotoğraf isminde Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. Türkçe karakterler bazı sıkıntılar doğurabilir ve okunmayabilir. Adres kısmını doğru girmenizde fayda var ancak herhangi bir posta ve gelmeyecek bilginize.

Fotoğraf yüklerken ölçüsü 600x600 olmalı ve mümkünse 100KB’den küçük olmalı. Diğer türlü bundan ötürü hata alabilirsiniz ve sizi çok uğraştırabilir. Bazı web siteleri ve uygulamaları kullanarak fotoğrafı istenilen ölçülere getirebilirsiniz.

4 4 GREEN CARD ŞANSINIZI NASIL ARTIRABİLİRSİNİZ?

En önemli aşamalardan birisi E-Mail’in doğruluğu. Zaten öneminden ötürü önce soruluyor sonra confirm edip tekrar girmenizi istiyor. Başvuruda şansınız artırmak istiyorsanız eğer evliyseniz eşiniz üstünden de başvuru yapabilirsiniz. Çocuk kısmında 21 yaş altında evlenmemiş çocuk bilgisi girebilirsiniz. Çocuğunuz daha büyükse girmek durumunda değilsiniz.

Birden fazla başvuru, şansı arttırmıyor tam aksine hak kaybına neden oluyor. Ücretsiz başvuru sonrasında kurada kazananlar sadece göçmen vizesine başvurma hakkı kazanıyor. Eğer göçmen vizesi onaylanıp Amerika’ya giriş yapmazlarsa Amerika’da göçmenlik olma hakkını kaybediyorlar.

 Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmanız gerekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800