Green Card başvuru tarihi ne zaman? Green Card başvurusu nasıl yapılır?

DV2025 Green Card için başvuru tarihi yaklaştıkça kart için başvuranların sayısında da artış yaşanması bekleniyor. İşte başvuru için bilinmesi gerekenler…

Güncelleme:

ABD’ye göç etmek, orada çalışmak ve oturum hakkı almak için gerekli olan Green Card başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. DV2025 Green Card Başvuru tarihi ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? Sorularının cevaplarını ABD’de çalışma hakkı kazanmak isteyenler için araştırdık. İşte detaylar…

Green Card başvuru tarihi ne zaman? Green Card başvurusu nasıl yapılır? resim: 0

DV2025 Green Card başvuru tarihi ne zaman?

Green Card DV2025 almak için başvuru yapılması şart. Buna göre başvuru tarihi 4.10.2023 tarihinde başlıyor. 4 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında başlayacak olan başvurular ile birlikte herkes başvurularını yapabilecek. Başvuru saati ise 19:00’da başlayarak yine 19:00’da sona erecek. Üstelik başvurunun tamamen ücretsiz bir şekilde yapılabilmesi de herkesi mutlu ediyor.

Green Card başvuru şartları neler? Başvuru nasıl yapılır?

Pasaport şartının gerek olmadığı Green Card için sadece çekiliş yapılıyor. Herkesin şansı da çekiliş esnasında eşit. Dolayısı ile para ödemek bu işi çözmüyor. Başvuru için gereken evraklar ise şu şekilde:

·        18 yaşından büyük olmak

·        En az lise mezunu olmak (lise mezunu olmayan kişilerin de eğitim gerektiren bir işte son 5 yılda 2 yıl çalışmış olmak)

·        Evli olan bireylerin eşleri ve çocukları da bu haktan yararlanıyor (çocukların 21 yaşın altında olması gerekiyor)

·        Fotoğraf güncel olmalı

·        Başvuru esnasında verilen onay numarası saklanmalı

Başvuru için İngilizce şartı bulunmuyor.

Etiketler green card
Yorumlar
Kalan Karakter 800