Genç kripto ölümler tesadüf mü?

Genç yaştaki kripto para birimi yöneticilerinin art arda ölümleri, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Hayatını kaybeden kripto zenginlerinin dijital cüzdanlarına ne olacağı da merak konusu.

Kripto para varlıklarıyla hızla milyonerler arasına giren 4 ismin son dönemde arka arkaya esrarengiz bir biçimde ölmesi, kripto para laneti tartışmalarını da gündeme getirdi. Son ölüm uykuda geldi.

Milyarlarca sterlinlik bir kripto para birimi şirketinin kurucu ortağı olan 30 yaşındaki Tiantian Kullander, uykusunda hayatını kaybetti. Dijital varlık şirketi Amber Group’u kuran Tiantian'ın ölümünı doğrulayan şirketi, ölüm hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. 30 yaşındaki Tiantian Kullander, yakın zamanda değeri 3 milyar dolar olan bir kripto para ticaret platformu olan Amber Group’un kurucu ortağıydı. Singapur merkezli şirket, Kullander’in nerede ve neden hayatını kaybettiğini de açıklamadı. Kullander, Amber Group’taki kurucu rolü yanında, ayrıca bir e-spor organizasyonu olan Fnatic’in de yönetim kurulundaydı. Kullander, genç yaşına rağmen 2019’da Forbes’un 30 yaş altı 30 listesine girdi ve Amber Group’un başarısının temel direklerinden biri olarak nitelendi.

KRİPTO MİLYONERİ BOĞULDU

Kullander’in ölümü, Nikolai Mushegian’ın sadece haftalar önce Porto Riko’da bir kumsalda boğulmasını hatırlattı. Kripto para birimi MAKER ile adı anılan ve genç yaşta kripto milyonerler arasına katılan 29 yaşındaki Mushegian, ölümünden kısa bir süre önce Twitter’da Amerikan istihbarat örgütü CIA ve İsrail’in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad’ın onu öldüreceğinden endişe duyduğunu belirtmişti. Mushegian'ın, bir dönem MAKER platformunda 8 milyar dolarlık birikim yer alıyordu. Ayrıca BitShares ve Balancer projelerinde de yer almıştı.

NETFLİX BELGESELİNİ YAPTI

Mushegian’ın ölümüyle Gerald Cotten’in 2018’deki ölümü tekrar konuşulur oldu. İflas etmiş kripto para firması QuadrigaCX’in 30 yaşındaki kurucusu, 9 Aralık 2018’de eşiyle Hindistan’da balayındayken öldü. Ve milyonlarca dolar değerindeki kripto varlıklarına erişebilen tek kişi de kendisiydi. Cotten’ın hayatını kaybetmesiyle beraber 169 milyon dolar da kayboldu.
Cotten’ın ölümüne pek çok yatırımcı inanmadı ve bunun bir kurmaca olduğunu iddia etti. Ayrıca Cotten’ın ölümünden sadece dokuz gün önce bir vasiyetname imzalaması da ölümüyle ilgili şüpheleri artırdı. Bazı yatırımcılar, gerçekten o olduğunun kanıtlanması için cesedinin mezardan çıkarılmasını bile talep etti. Öldüğü sırada firmasının yaklaşık 115.000 müşterisi vardı. İnternetteki söylentilerde, Cotten’in aslında hala hayatta olabileceği ve zimmetine geçirdiği paralarla yaşamaya devam ettiği iddia edildi. Ölüm vakası o kadar çok tartışma yarattı ki, Netflix belgeseli Trust No One’da Cotten’in ölümü araştırıldı.

MATTHEW MELLON

Yine 2018 yılında yaşanan bir ölüm de kripto para varlıklarıyla ilişkiliydi. Matthew Mellon, Meksika’nın Cancun kentindeki bir uyuşturucu rehabilitasyon kliniğine girmeye hazırlanırken 2018’de kalp krizinden öldü. Değeri 200 milyon doları aşan XRP paralarına sahipti ve kripto para birimlerine erişebilen tek kişiydi. Mellon’un ölümüyle beraber kaybolan kripto paralara ulaşmak için ailesi hala uğraş veriyor.

Nevresim ve çarşaflar ne sıklıkta değiştirilmelidir?Nevresim ve çarşaflar ne sıklıkta değiştirilmelidir?İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre bekar erkeklerin yarısına yakını yatak çarşaflarını dört ayda bir değiştiriyor, bazıları ise daha uzun süre dokunmuyor. Peki çarşaf ve nevresimler ne sıklıkla değiştirilmelidir?

 

Etiketler Kripto Para Haber
Yorumlar
Kalan Karakter 800