FODER duyurdu: Türkiye Bankalar Birliği'nden çocuklar için yarışma!

FODER, Türkiye Bankalar Birliği'nin çocuklar için Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması düzenlediğini açıkladı. Konuya dair 13-15 yaş grubunun ilgisinin artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Güncelleme:

   FODER, X hesabından Türkiye Bankalar Birliği'nin çocuklar için Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması düzenlediğini paylaştı. 13-15 yaş grubunu kapsayan etkinlikte konu hakkında farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği aktarıldı.

   Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın 23-24 Mart tarihlerinde https://t.co/8vNOC07L0O internet adresinde gerçekleşeceği duyuruldu.

   İlk 10’a giren çocukların hediye çeki ile ödüllendirileceğini vurgulayan FODER, gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Bankalar Birliği, 13-15 yaş grubundaki çocuklar için Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması düzenliyor. Yarışmayla, çocukların finansal okuryazarlık bilincinin geliştirilmesi, konuya dair ilgilerinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Yarışma, 23-24 Mart 2024 tarihlerinde Birliğin https://t.co/8vNOC07L0O adresli finansal okuryazarlık internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Kazanan yarışmacıların isimleri ise 28 Mart 2024 Perşembe günü https://t.co/8vNOC07L0O internet sitesi ve TBB’nin sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Yarışmada ilk 10’a giren çocuklar, hediye çeki ile ödüllendirilecek."

FODER'in amacı nedir?

   Devlet, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülke çapında bireylerin finansal okuryazarlık, finansal erişim farkındalıklarını ve olanaklarını oluşturabilmeyi amaçlayarak yola çıkan FODER, 2012 yılında kurulmuş olup, bilinçlendirme, eğitim, araştırma, uygulamalara destek, politikalar üretilmesi çalışmaları yapmaktadır.

Etiketler FODER
Yorumlar
Kalan Karakter 800